Wednesday, 19/6/2024 | 8:30 UTC+2

Ingolf Håkon Teigene

Post by relatedRelated post

NRK journalist Ingolf Håkon Teigene døde i ung alder, bare 58 år gammel, den 12.06.2007. Han hadde skrevet maktkritiske bøker, og var den eneste journalist som engasjerte seg i den såkalte Taftø-saken, hvor en kvinnelig jurist fra norsk Utenriksdepartement ble tiet ved å bli stæsjet bort på asyl i årevis og neddopet:

Som journalist i SV-organet Ny Tid var han en av de fire som i 1979 ble dømt i den såkalte «listesaken». Saken hadde sin bakgrunn i lister som var blitt sammenstilt med navn på rundt 600 personer tilknyttet norsk sikkerhetstjeneste, og artikler som ble publisert om de hemmelige tjenesters virksomhet, som at Norge hadde hjulpet til med spionasje på sovjetisk jord etter krigen. Dette var under den kalde krigen, og domfellelsen førte til at han hadde yrkesforbud i NRK i mange år. Så sent som i 2005 ble han nektet innreise til USA og måtte avlyse en reportasjereise.

Teigene’s innvolvering i saken mot Juristen Synnøve Fjellbakk Taftø.

I kampen mot EU-direktiver var Synnøve F. Taftø lojal til sitt lands interesser. Hun burde vært i fronten av “NEI til EU” apparatet. Dråpen som fikk begeret til å flyte over for maktapparatet var om EU-direktivene. Hun ble avskjediget i u-nåde i 1992. Bit for bit hadde hennes avsløringer avdekket regjeringens desinformasjon mot folket.

Kampanjen for å få folk til å akseptere EØS sprakk, takket være personer av Synnøves støpning.

Videre -makteliten ble redd da de fant Synnøves avsløringer så kompromitterende, at de spredde rykter om henne slik at man ikke skulle ta henne alvorlig -og for at mediafolk skulle ta avstand fra henne.

Helge Lund i NRK spredte rykter på den interne kommunikasjonslinjen, at hun led av kverulantparanoia. Dermed ringte ikke Terje Svabø for å ha et avtalt direkteintervju med Synnøve F. Taftø. Hmm, lukter det svidd ?

Giften og svertingen av Synnøve spredtes med rakettfart, og den virket. I flg. Reidar Johansen i Stortingets fiskerikomite fortalte henne årsaken til den storm hun hadde vakt ved et storoppslag i Dagbladet, som Ingolf Håkon Teigene hadde ordnet (han var en av de få journalister som var rettlinjet), nå ble uten videre oppfølgning.

Utenriksdepartementet hadde underhånden latt Stortingets presidentskap få vite at Synnøve Fjellbakk Taftø var psykisk syk og kom med sinnsforvirret tøv. Dette budskapet gikk videre til norske media på ryktebørsen. Intet middel er for sjofelt for APs maktapparat når de ønsker å stoppe kjeften på kritiske borgere med ærlige hensikter.

Hennes mening om demokratiets råtne politikere: Et demokrati kan ikke leve med politikere som bare interesserer seg for sin egen renominasjon -og byråkrater som gir vanlige folks interesser på båten for å mele sin egen kake.

Vi mangler en omforent etikk i Norge, en mangel som nå gir seg groteske utslag;, sitat slutt.

Det ser ut for at de få ærlige vi har står for halshugging i de fine kretser på Stortinget, noe som burde åpne øynene på noen og hver.

Tags:
About

Dissident Net

A transparancy and non-corruption of justice or people activity by

http://www.riksavisen.no

Calendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930